top of page

Volos Marina - Πολεοδομική ανασυγκρότηση

Με τους κυλίνδρους δείχνω την υπεραξία που μεταφέρεται στη Νεάπολη, αν έτσι αξιοποιηθεί ο Λιμένας του Βόλου.

Σκεφτείτε πως μια τέτοια υπεραξία μπορεί να είναι ένα εργαλείο για ένα πραγματικό επανασχεδιασμό του σημερινού κέντρου του Βόλου.

Σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι για παράδειγμα να απελευθερωθούν ολόκληρα τετράγωνα στο κέντρο, να γίνουν πλατείες και τόσα άλλα, αφού με ευχαρίστηση οι Βολιώτες θα αντάλλασσαν τα παλιά τους διαμερίσματα, με νέα σύγχρονα γύρω από τη μαρίνα. Με άπλετους χώρους, στάθμευση, θέα και πράσινο.

Τα παλιά κτίρια γκρεμίζονται χωρείς κόστος, αφού η αξία τους έχει σε προγραμματικό επίπεδο μεταφερθεί και μάλιστα με περιθώρια κέρδους που μπορεί να το οικειοποιηθεί ο Δήμος, προς όφελος όλων των πολιτών.

Έτσι μόνο δίνεις στο Βόλο προοπτική εκσυχρονισμού και βιώσιμης ανάπτυξης. Έτσι γίνεται σε όλο το κόσμο. Γιατί πρέπει η πόλη μας να ανασάνει.

Σκέψου για παράδειγμα να κατεδάφιζες χωρείς κόστος τα δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Αγ. Νικόλαο και να γινότανε πλατεία μέχρι τη τράπεζα της Ελλάδος και τη παραλία. Να είχες τη δυνατότητα να αντάλλασσες ακόμα και το κτίριο της τράπεζας με ένα σύγχρονο στη μαρίνα. Και να διατηρούσες αυτό το κτίριο σαν μνημείο, μουσείο ή οτιδήποτε για τη πόλη... Σκέψου τι θα σήμαιναν όλα αυτά για τη δική σου δουλειά ή για να έχεις δουλειά σε οποιοδήποτε τομέα ακολουθείς. Μόνο σκέψου.

Το σχέδιο για τη μαρίνα αφορά όλους μας στο Βόλο!

Στήριξέ το όπως μπορείς!


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page