top of page

Volos Marina Κοιν.Σ.Επ Γιατί η παραλία Βόλου, το κορδόνι και η περιοχή τελωνίου, δεν είναι και δεν μ

Θα περιγράψω μια εικόνα για να γίνω κατανοητός.

Φανταστείτε μια μαρίνα με 350 όχι με 1000 σκάφη. 350 σκάφη να εξυπηρετούν περίπου 3000 άτομα που φτάνουν στο λιμάνι σε 300αδες από το αεροδρόμιο από 10 ’έως 15 πτύσεις, με 10 εξάδες πούλμαν.

Αυτοί οι άνθρωποι είτε θα μείνουν προσωρινά σε ξενοδοχεία της πόλης, είτε θα πρέπει να μεταφερθούν απευθείας στα σκάφη. Αυτοί και τα πράγματά τους. Πως θα συμβεί αυτό στη παραλία του Βόλου;

Αυτοί οι άνθρωποι όταν ξυπνούν βγαίνουν με τα μαγιό και με πετσέτες, αναζητούν χώρους υγειονομικούς με ντους και άλλα. Και όταν επιστρέψουν χρειάζονται υποστηρίξεις, να αδειάσουν τα σκουπίδια, επισκευές, να βολευτούν για το ταξίδι. Πριν φύγουν φορτηγάκια με τροφοδοσίες, με καθαριστές και άλλα βολτάρουν στις προβλήτες.

Σκεφτείτε την εικόνα σε αυτό που θα συμβαίνει ΣΚ στη παραλία.

Σκεφτείτε τον απόπλου και τον κατάπλου αυτών των σκαφών πως μπλοκάρει τη λιμενολεκάνη σε κάθε άλλη χρήση και σκεφτείτε και τα κάγκελα όπως αυτά έχουν μπει και στη Ζέα και στο Πασαλημάνι, για να μη περνάει ο καθένας στις προβλήτες.

Η πόλη μένει έξω για την ασφάλεια των σκαφών! Αλλά και θαλάσσιοι επισκέπτες έχουν κατά καιρούς βρεθεί κλειδωμένοι αν τύχει και επισκεφτούν το Βόλο πχ Μ. Παρασκευή, με τον ΟΛΒ κλειστό! Έχουν συμβεί αυτά στο κορδόνι στο Βόλο, με τα κάγκελα κάποτε στη πλωτή.

Ποιος τα θέλει όλα αυτά;

Και γιατί προβάλλονται σαν λύση, ενώ προτείνουμε θαυμάσιες επιλογές εκεί που σήμερα είναι βούρκος και κανέναν δεν ενοχλεί μια βιώσιμη και καθαρή ανάπτυξη σε αυτό το μέρος.

Η παραλία του Βόλου έχει μια πολύ συγκεκριμένη αστική λειτουργία, που αναφέρεται σε όλους τους Βολιώτες και έχει να κάνει με την ανάγκη των Βολιωτών να συνδεθούν με τη θάλασσα τους, να περπατήσουν δίπλα της, να αγναντέψουν τον ορίζοντα της, σε μια κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης, που εξισορροπεί το ρυθμό της ζωής του.

Μια μαρίνα από την άλλη πλευρά έχει το δικό της κόσμο. Οι θαλάσσιοι τουρίστες έρχονται στη μαρίνα, ανώνυμοι από μακριά, για να απολάύσουν και αυτοί τη θάλασσα και τον ορίζοντα, συνδεδεμένα με το δικό τους όνειρο, τη ζωή στο σκάφος, το παραμύθι, την ανεμελιά για να εξισορροπήσουν τη δική τους ζωή στο δικό τους τόπο. Έρχονται συνήθως με αεροπλάνο για 15 μέρες και είναι διαθετημένοι να πληρώσουν για αυτό που αναζητούν. Θέλουν ησυχία, ασφάλεια διαμονής και ασφάλεια πλεύσης, γιατί περισσότερο είναι τουρίστες και όχι καπεταναίοι και θέλουν ωραίο περιβάλλον, ακριβές υπηρεσίες, πολυτέλεια, δυνατότητα για εξορμήσεις σε ειδυλλιακές τοποθεσίες και ενίοτε περιπέτεια που μπορούν να βρουν αν βγούνε στο Αιγαίο.

Οι περισσότεροι έρχονται σε ομάδες, σε ομάδες πλέουν και ομαδικά υποστηρίζονται από τις λεγόμενες εταιρείες του Yachting. Αυτές οι εταιρείες είναι οι πρώτοι πελάτες της Μαρίνας και ακολουθούν όσοι από την επίσκεψή τους αγαπήσουν το τόπο και επιλέξουν εδώ, με ένα σκάφος να κλείσουν κάποια χρόνια της ζωής τους. Οι συνταξιούχοι από την Ευρώπη, που έχουν κατακλίσει την μαρίνα του Αγ, Νικολάου Κρήτης, αλλά και αλλού όπου μαγευτούν.

Η παραλία του Βόλου σήμερα και για αρκετά από τα επόμενα χρόνια δεν μπορεί να ταιριάξει αυτούς τους πληθυσμούς, που ο ένας θα ενοχλεί τον άλλο: στην εικόνα, το θόρυβο, την ενδυμασία, τη λειτουργικότητα, το κυκλοφοριακό.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page