top of page

Η ισοδύναμη πρόταση

Η ισοδύναμη πρόταση μαρίνας στη περιοχή τελωνείου, για τη συγκριτική αξιολόγηση με το ¨Πεδίον του Άρεως¨. 1000 θέσεις.

Η πόλη επωφελείται αντίστοιχα σε έσοδα και η επένδυση εδώ είναι πολύ μικρότερη, καθώς πολλές εγκαταστάσεις συμπληρώνονται από το Βόλο. Η αμεσότητα με τη πόλη είναι μεγάλη και το έργο μπορεί να λειτουργήσει σήμερα.

Χάνονται μια θέση κρουαζιερόπλοιου και μισός προβλήτας για τη διαχείμαση, ενώ οι ανατολικές πλωτές φτάνουν μέχρι τη τράπεζα της Ελλάδος, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει τοπικές αντιδράσεις.

Η οικονομική ευρωστία επίσης είναι μεγάλη, αλλά στο ¨Πεδίον του Άρεως¨ μπορεί να αξιοποιηθεί η Δημοτική περιουσία, με πρόσθετες υποδομές (Εκθεσιακό, μουσεία κλπ.) και να υπάρξει επίδραση στην ευρύτερη αστική ανάπτυξη στη Νεάπολη.

Τα δύο περιβάλλοντα είναι διαφορετικά. Αυτή η μαρίνα έχει έντονα αστικό χαρακτήρα, ενώ στο ¨Πεδίον του Άρεως¨ προσομοιάζει σε τουριστικό θέρετρο και πάρκο.

Αν η πόλη είχε σαφή προσανατολισμό τον τουρισμό, θα μπορούσε να απομακρύνει την εμπορική δραστηριότητα που τίποτα δεν αποδίδει, και να υλοποιήσει και τα δύο έργα που φέρνουν 200 εκ. ετησίως και περίπου 12.000 θέσεις εργασίας.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page